Flyrejsen- fasten your seatbelt

Passagererne myldrer ind i det tomme fly i lufthavnen. Få øjeblikke efter den sidste har fundet sin plads, bliver skiltene tændt over sæderne:

"FASTEN YOUR SEATBELT "


Ingen kan undgå at se dem. Kabinepersonalet går en runde i flyet og checker, om alle nu også har spændt bæltet – for en sikkerheds skyld. Efter sikkerhedsdemonstrationen af flyets nødudgange og -udstyr er alt klar til afgang. Og få minutter senere er flyet i luften.

De allerfleste genkender forløbet. En rejse begynder let og ubesværet. Sådan er det ikke blevet af sig selv. Tværtimod. Bag passagerernes oplevelse ligger et grundigt og systematisk arbejde, udført af specialister. Deres arbejde bygger på en grundig uddannelse og opsamlede erfaringer gennem årtier suppleret af en tilsvarende indsats fra kolleger over hele verden.

Alt sammen med det ene formål at gøre civil flyvning så sikker som muligt. Derfor er civil luftfart i dag den sikreste, hurtigste og mest effektive transportform over længere afstande.

Under punktet flyrejsen giver vi dig en række gode råd og ideer til før og under rejsen. Vi giver dig desuden et overblik over procedurerne i lufthavnen og i flyet, og du kan bl.a. vil finde svar på spørgsmål som:

  • Hvor og hvornår skal du aflevere bagage?
  • Hvilke sikkerhedscheck skal du forberede dig på?
  • Hvad må du have med ombord?
  • Hvad kan du klage over?
Sidst opdateret: 28.02.2011