Grøn beregner

Dansk Transport og Logistik (DTL) og Teknologisk Institut har udviklet et IT værktøj, der kan beregne udledningen af CO2 fra transport. Trafik- og Byggestyrelsen støttede projektet, som er et godt redskab for eksempelvis kommuner og virksomheder, der arbejder med at blive certificeret som Grøn Transportvirksomhed.

Teknologisk Institut og en række aktører inden for transportsektoren har fået tilsagn på 700.000 kroner til udviklingen af et elektronisk idékatalog, hvor man kan beregne forventet CO2-reduktion og relaterede omkostninger ved en række tiltag i forbindelse med transportarbejdet i en virksomhed eller kommune.

Teknologisk Institut har lavet de bagvedliggende beregningsmodeller og værktøjet er gratis tilgængeligt bl.a. her på siden.

Man kan på hjemmesiden således sammenligne effekten af disse tiltag. Der indgår såvel tekniske løsninger, som for eksempel udskiftning til grønnere biler, energibesparende dæk, automatisk dæktryksmåling eller sporing af aksler. Der indgår også adfærdstiltag som kurser i, og opfølgning på, energieffektiv køreteknik, planlægning så transport undgås, for eksempel ved at afholde videomøder, samkørsel og logistikoptimering.

CO2-beregneren gør det muligt for vognmænd og operatører at beregne den reelle brændstofbesparelse for eksempel ved brug af automatiske rullepresenninger, montering af lette alufælge og elektronisk hastighedsbegrænser, set i forhold til den samlede investering. Beregningsværktøjet vil kunne anvendes i forbindelse med Trafik- og Byggestyrelsens certificeringsordning.

Kontakt
Fuldmægtig
Line Koch
Specialkonsulent
Per Darger
Mere information
Sidst opdateret: 16.08.2016