General Aviation (GA)

I højre kolonne kan General Aviation (GA) finde relevant information og vejledningsmateriale udarbejdet af European General Aviation Safety Team (EGAST).

Som privatpilot skal du følge mange af de samme regler som den kommercielle luftfart. Du har som privatpilot selv pligt til at holde dig opdateret på nye regler mv. For at gøre det lettere for privatpiloter at navigere rundt i de mange regler mv. og for at sikre at du tænker "god airmanship" med under alle flyvningens faser, har vi samlet info om flyvesikkerhed specifikt for dig under dette menupunkt.

Samtidig har vi en dør åben for hele GA-området via vores dedikerede medarbejder i kontoret for Flyveoperationer, som tager sig af kontakt og dialog med unioner, klubber og enkeltpersoner inden for GA-området.

Good Aviation Practice - GAP

I slutningen af 2001 blev der påbegyndt en dialog om flyvesikkerhed mellem os og privatflyvningen. Dialogen blev taget op med baggrund i vores strategiske mål om at nedbringe antallet af havarier og hændelser indenfor den private luftfart.

Det er vores fælles mål - hvad enten det er som myndighed, organisation, klub eller pilot - at vi via en konstruktiv dialog kan skabe opmærksomhed og en positiv udvikling, når det drejer sig om holdningen til flyvesikkerhed.

Et udvalg af frivillige privatpiloter vil i samarbejde med os arbejde med flyvesikkerhedsmæssige arrangementer for privatflyvningen fx i form af planspil, roadshows og fly-ins.

Flyveplanlægning

Briefing/flyveplan

TAF og METAR
METAR og TAF er specialudsigter for piloter, og de kan fås på northavimet.com. Linket peger på Northavimet.com, hvor menupunktet TAF/METAR giver direkte adgang til METAR og TAF.

VMC udsigt
VMC-udsigten er en specialudsigt for piloter, som kan tilgås på northavimet.com for dem, som har certifikat. Linket peger på Northavimet.com.

European General Aviation Safety Team (EGAST)

Nyhedsmail

Modtag en mail hver gang Trafikstyrelsen udsender en pressemeddelelse eller offentliggør andre nyheder på hjemmesidens forside. 

Tilmeld dig her
(Framelding sker samme sted)

Sidst opdateret: 07.11.2019