GSA uddeler tilskud til implementering af EGNOS
29.09.2014

For at fremme brugen af satellit-navigationssystemet EGNOS i europæisk luftfart uddeler GSA (European Global Navigation Satellite Systems Agency) tilskud til projekter, der implementerer systemet. Det er muligt at ansøge om tilskud frem til d. 31. oktober 2014.

GSAs ønske om at udbrede EGNOS skyldes bl.a., at systemet gør det muligt at øge kapaciteten på de mindre lufthavne og flyvepladser. Herudover kan man ved hjælp af EGNOS beregne mere effektive ruter til flyvepladserne, hvilket reducerer brugen af brændstof samt støj i tæt befolkede områder.

Tilskuddet henvender sig derfor særligt til udøvere af regional og erhvervsmæssig luftfart, almen flyvning (uddannelse og beredskabstjenester) samt rotorflyvning. Kommercielle operatører er dog også velkomne til at ansøge om tilskud.

På GSAs hjemmeside finder du en vejledning til, hvordan du ansøger samt relevante ansøgningsskemaer. Der er ansøgningsfrist den 31. oktober 2014 kl 16.00 (GMT+1), og i december vil ansøgere få svar på deres ansøgning.

Ansøgninger og eventuelle spørgsmål skal sendes til GSA på mailadressen: EGNOS-adoption-aviation@gsa.europa.eu eller til adressen: EGNOS Market Development Department Janovského 438/2, 170 00, Prague 7, Czech Republic.
Mere information
Sidst opdateret: 25.11.2014