Sikkerhedsnotifikation om komponenter og reservedele leveret af Aviation Support Europe i Belgien
11.02.2015

Trafikstyrelsen gør i AIC B 11/15 opmærksom på, at der mistanke om, at firmaet ’Aviation Support Europe’ i Belgien har leveret ulovlige komponenter og reservedele til brug i luftfartøjer.

Det er de belgiske luftfartsmyndigheder, som har meddelt Trafikstyrelsen, at de har en mistanke om, at Aviation Support Europe i Belgien sælger eller har solgt ulovlige komponenter og reservedele til brug i luftfartøjer.

Derfor opfordrer Trafikstyrelsen alle operatører og vedligeholdelsesorganisationer, som har købt eller påtænker at købe komponenter eller reservedele fra Aviation Support Europe, til at krydstjekke gyldigheden af de medfølgende certifikater. Krydstjekket bør blandt andet omfatte henvendelse til den organisation, der har udstedt certifikatet (eksempelvis Part 145 eller POA).

Hvis man finder en afvigelse, skal det indrapporteres til Trafikstyrelsen via BL 8-10, Technical Safety Report. Trafikstyrelsen vil i så fald underrette de belgiske myndigheder og EASA samt sikre sig, at den organisation, der indberetter hændelsen, tager de nødvendige forholdsregler.

Sidst opdateret: 11.02.2015