Høring over regler for drift og vedligehold af luftfartstjenestesystemer
17.03.2015

Trafikstyrelsen har udarbejdet en ny udgave af BL 3-43, Bestemmelser om tekniske organisationer, der driver og vedligeholder luftfartstjenestesystemer. Høringen har frist den 8. april 2015.

I den nye udgave af BL 3-43 ajourfører Trafikstyrelsen reglerne for tekniske organisationer, der driver og vedligeholder luftfartstjenestesystemer. Trafikstyrelsen justerer blandt andet reglerne for uddannelse af teknisk personale og indfører standarder for hhv. kvalitets- og flyvesikkerhedsstyringssystemet.

I afsnit 7 i BL 3-43 indfører Trafikstyrelsen krav om nogle standarder, som opbygningen af kvalitets- og flyvesikkerhedsstyringssystemet skal følge. Disse ændringer omfatter kun Grønland og Færøerne, da de tilsvarende regler for Danmark er omfattet af EU-regler.

Trafikstyrelsen justerer desuden i reglerne for uddannelse af det tekniske personale, som er indeholdt i afsnit 9. Justeringen indebærer, at der indføres alternative kvalificerede metoder til at opnå stillingen som teknisk personale (ATSEP). Førhen krævede det en decideret CNS-uddannelse, men med de nye regler vil man i særlige tilfælde have mulighed for at opnå stillingen ved at dokumentere fagligt beslægtet uddannelse, relevant erhvervserfaring og eventuel beståelse af kvalifikationstest. Denne justering omfatter både Grønland, Færøerne og Danmark.

Kontakt
Specialkonsulent
Per Strand
Sidst opdateret: 17.03.2015