Bødestraf på 10.000 kroner til helikopterpilot for at flyve for tæt på tilskuere ved åbent hus arrangement
07.09.2015

En 40-årig pilot er ved Retten i Næstved idømt en bøde på 10.000 kr. for at have overtrådt afstands- og højdebestemmelserne i forbindelse med helikopterflyvning.

Episoden fandt sted d. 15 marts 2014 under et ’åbent hus arrangement’ på Antvorskov Kaserne i Slagelse hvor piloten fløj sin Robinson R 22 helikopter ned til omkring en meters højde og foretog manøvrer i en afstand af mindre end 25 meter fra tilskuerne. Som luftfartøjschef burde helikopterpiloten havde sikret sig at fornødne tilladelser var indhentet, og at der var indhentet samtykke fra de tilstedeværende.

En 27-årig sergent som var initiativtager til helikopterflyvningen fik en bøde på 2.500 kroner for ikke at efterkomme en tjenestelig ordre om af sikkerhedsmæssige grunde at aflyse helikopterflyvningen. Den 27-årige påstod i strid med sandheden at en aflysning ikke var mulig.

Årsagen til at episoden endte i retten skyldtes en politianmeldelse fra Trafik- og Byggestyrelsen, efter at helikopter opvisningen var synlig på sociale medier.

Sidst opdateret: 08.04.2016