Trafik- og Byggestyrelsen konverterer ATS-certifikater
11.10.2016

På baggrund af nye EU-regler for flyveledercertificering, vil Trafik- og Byggestyrelsen i den kommende tid foretage en gebyrfri konvertering af alle ATS-certifikater, som er udstedt til flyveledere og flyveinformationsofficerer i Danmark, Grønland og Færøerne.

Flyveledercertifikater
Konverteringen af flyveledercertifikaterne vil blive gennemført automatisk inden årsskiftet. Aktive flyveledere skal altså ikke foretage sig noget, men vil automatisk modtage et nyt certifikat.

Bemærk: Det er også muligt for ikke aktive flyveledere at få konverteret deres certifikat. Det kræver dog, at de ansøger Trafik- og Byggestyrelsen om et nyt certifikat.


Flyveinformationscertifikater
Flyveinformationscertifikaterne vil blive konverteret løbende og i forbindelse med anden opdatering af certifikaterne, som f.eks. ved fornyelse af en enhedspåtegning.

Konverteringen af flyveinformationscertifikater er ikke et EU-krav, men gennemføres blandt andet for at øge genkendeligheden af dansk udstedte certifikater i international sammenhæng og for at sikre en effektiv administration.

Bemærk: Det er også muligt for ikke aktive flyveinformationsofficerer at få konverteret deres certifikat. Det kræver dog, at de ansøger Trafik- og Byggestyrelsen om et nyt certifikat.
Sidst opdateret: 11.10.2016