Forstærkede sikkerhedsforanstaltninger på flyvninger til USA
29.06.2017

De amerikanske sikkerhedsmyndigheder oplyste i går aftes dansk tid, at de amerikanske myndigheder vil indføre forstærkede sikkerhedstiltag i forbindelse med alle flyvninger til USA. Til gengæld vil der ikke blive indført et forbud mod computere og andet elektronisk udstyr i håndbagagen.

Danske passagerer og passagerer, som flyver fra en dansk lufthavn, bliver også omfattet af de forstærkede sikkerhedstiltag.

Tiltagene vil omfatte øget screening af passagerer og elektroniske genstande i gaten ved flyafgange til USA. Det kan betyde, at det kommer til at tage længere tid at boarde et fly til USA.

De amerikanske krav træder i kraft om 21 dage.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen anbefaler alle, som skal rejse til USA fra dette tidspunkt, at de møder op i lufthavnen i god tid og forbereder sig på ekstra sikkerhedskontrol. Man bør undersøge hos sit luftfartsselskab, hvornår det anbefaler, at man skal være i lufthavnen, og derpå følge denne anbefaling.

Selv om det fortsat vil være muligt at tage computere og andre større elektroniske genstande med ombord i flyet til USA, bør flyrejsende overveje, om man reelt har behov for disse genstande i USA.

De amerikanske myndigheder har oplyst, at der arbejdes på yderligere at forstærke sikkerhedsforanstaltningerne på mellemlangt og langt sigt.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er i løbende dialog med luftfartsbranchen om de amerikanske krav og om at minimere generne for passagererne.
Kontakt
Chefkonsulent
Winnie Vestergård
Sidst opdateret: 29.06.2017