Aalborg Nærbane under lup
26.03.2004

Hvem bruger den nye Aalborg Nærbane ? Og til hvad? Hvordan er passagererne tilfredse med de nye stationer? Og hvad betyder det nye trafiktilbud for kvaliteten af den samlede kollektive trafik i Aalborg-området?

Disse spørgsmål stiller Trafikstyrelsen i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab, Aalborg Kommune og DSB nu i en brugerundersøgelse.

Nærbanen omkring Aalborg strækker sig fra Lindholm i nord til Skørping i syd. Der i alt 7 stationer hvoraf 5 er nye. Banen har været i gang i fuldt omfang siden 14. december 2003.

Konkret omfatter undersøgelsen en tælling af passagerer, som stiger på eller af tog og busser omkring nærbanestationerne. Passagererne høres også om – i et spørgeskema - hvor de rejser fra og til, og om hvordan de er tilfredse med det nye trafiktilbud.

Resultaterne ventes klar inden sommerferien. De skal blandt andet vise, hvad der er godt, og hvad der er mindre godt ved nærbanen, og fungere som inspiration til eventuelle forbedringer.

Aalborg Nærbane er indrettet med blandt andet gode muligheder for at stille cyklen, plads til at bilister kan sætte passagerer af ved stationerne (kys og kør pladser), gode adgangsforhold for barnevogne og kørestole og god koordination med busforbindelser.

Trafikstyrelsen vil anvende undersøgelsen til sammenligning af faktisk brug af nærbanen med det forventede og hermed vurdere de anvendte metoder til udarbejdelse af trafikale prognoser. Resultaterne af undersøgelsen indgår på længere sigt i Trafikstyrelsens arbejde med at udvikle jernbanen i Danmark.

Mere information

Mere information

Nærbanen omkring Aalborg
Trafikstyrelsen og Banestyrelsen, september 2003.
Læs notat [PDF 662 kb] »


Vil du vide mere undersøgelsen af Aalborg Nærbane, er du velkommen til at kontakte trafikplanlægger Thomas Ostenfeldt. Send e-mail »

Sidst opdateret: 16.06.2009