Fire rederier byder på færgetrafik
12.03.2007

Trafikstyrelsen kan nu offentliggøre, at fire af de fem prækvalificerede rederier har budt på opgaven med at drive færgetrafikken mellem Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav.

Ved fristens udløb har følgende rederier budt på den udbudte færgetrafik:

  • Bornholmstrafikken A/S
  • Mols-Linien A/S
  • Samsø Linien A/S
  • Scandlines Sydfynske A/S

Det er således fortsat et stort og bredt felt af erfarne rederier, der ønsker at drive færgetrafikken på overfarterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav fra driftsstart maj/oktober 2008.
Rederierne har enten budt på begge overfarter eller har afgivet bud på den ene eller den anden overfart.

Af hensyn til det forestående forløb, kan Trafikstyrelsen ikke oplyse yderligere om de indkomne tilbud.

Færgetrafik med høj kvalitet
Katrine Barslund, driftschef i Trafikstyrelsen er glad for den store interesse og ser antallet af bydere som lovende for den fremtidige færgetrafik.
- Med bud fra fire kompetente og erfarne rederier, har vi fået den ønskede situation - ikke kun med større konkurrence men sikkert også mange gode ideer til, hvordan opgaverne kan løses.
- Nu venter der et stort og intenst arbejde med at nærlæse og evaluere budene for at finde netop den eller de rederier, som bedst opfylder udbudsbetingelserne og dermed lever op til Trafikstyrelsens målsætning om at indkøbe den bedst mulige færgetrafik til den bedst mulige pris.

Tidsplan
Trafikstyrelsens plan er at kunne indgå kontrakt med det/de nye rederi(er) i løbet af maj 2007.

Herefter følger en periode på henholdsvis 11 og 18 måneder til forberedelse af driftsstart maj/oktober 2008.

Mere information
Information
Af hensyn til den fortrolighed, som byderne er lovet i udbudsmaterialet, kan Trafikstyrelsen ikke udtale sig yderligere, før vi sidst i maj 2007 informerer om udbudsafgørelsen.
Sidst opdateret: 22.03.2017