Udbudsrunde har afklaret, hvem der skal besejle Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav
14.05.2007

Trafikstyrelsen har gennemført udbud af færgetrafikken på de to ruter Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav.

På overfarten Samsø-Kalundborg agter Trafikstyrelsen at indgå en 5-årig kontrakt med Samsø Linien A/S. Fra 1. oktober 2008 vil passagererne bl.a. kunne opleve en bedre fordeling af afgange i forårets helligdage samt i efterårsferien.

På overfarten Bøjden-Fynshav agter Trafikstyrelsen at indgå en 5-årig kontrakt med Scandlines Sydfynske A/S. Fra 1. maj 2008 vil passagererne bl.a. kunne opleve en renoveret færge med plads til 25 ekstra biler pr. overfart samt yderligere en tidlig afgang hver dag fra Bøjden.

De to rederier er udpeget efter et udbud, hvor tre rederier har afgivet endelige tilbud. ”Det er lykkedes at skabe en regulær konkurrencesituation”, siger Katrine Barslund, driftschef i Trafikstyrelsen. Det resulterer nu i de nævnte forbedringer for passagererne samt i væsentlige besparelser på statens tilskud til de to færgeruter: Omkring 8 mio. kr. årligt på ruten Samsø-Kalundborg, svarende til ca. 50 pct. af statens hidtidige driftstilskud, og 4 mio. kr. årligt på Bøjden-Fynshav, svarende til ca. 38 pct.

Besejlingen af de to færgeruter er udbudt efter gældende EU-regler, der siger, at alle færgeruter med mere end 300.000 passagerer om året skal udbydes. Som statens trafikkøber har Trafikstyrelsen forestået udbuddet. I dag sejler Scandlines Sydfynske mellem Bøjden og Fynshav og Samsø Linien mellem Samsø og Kalundborg.

Mere information

Mere information

For flere oplysninger om udbuddet kan Katrine Barslund, driftschef i Trafikstyrelsen, kontaktes på telefon 72 26 70 20.

Sidst opdateret: 22.03.2017