Idékonkurrence mod cykeltyverier er skudt i gang
23.06.2014

Så er konkurrencen, hvor alle kan komme med idéer til, hvordan man kan forhindre cykeltyverier ved stationer, skudt i gang. Konkurrencen løber til og med den 10. august 2014.

Det er transportminister, Magnus Heunicke, der har taget initiativ til idékonkurrencen, som skal gøre op med de mange cykeltyverier ved stationerne.

Hver dag parkerer ca. 70.000 tog- eller busrejsende deres cykel ved stationerne, men alt for mange vender tilbage til et tomt cykelstativ, og i dag fraråder Det Kriminalpræventive Råd, at man stiller sin cykel ved en station, medmindre det er absolut nødvendigt.

Transportministeren udtaler:

”Der er brug for nytænkning for at komme problemet med cykeltyverier til livs. Vi må og skal finde nye løsninger, der fremover kan gøre det trygt og sikkert at stille sin cykel ved de danske stationer.

Nu hvor idékonkurrencen officielt er skudt i gang, ser jeg frem til at modtage danskernes bud på, hvordan vi kan forhindre cykeltyverierne. Allerede nu har jeg modtaget flere interessante forslag, men jeg håber at modtage endnu flere. Derfor opfordrer jeg alle interesserede til at indsende deres bidrag.”

Alle idéer er velkomne, og alle - lige fra skolebørn til arkitekter - kan deltage i konkurrencen. Det afgørende er, at du har en god idé.

Idékonkurrencen vil blive fulgt tæt af en følgegruppe bestående af en række eksperter inden for branchen, som til sidst vil udvælge de tre bedste idéer. Idéerne belønnes med et gavekort til en cykelhandler efter eget valg.

Sidst opdateret: 18.11.2016