Arbejdsmiljø ombord i luftfartøjer

I Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fører vi tilsyn med arbejdsmiljø ombord i danske luftfartøjer.

På arbejdsmiljøområdet er det vores mål at medvirke til at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø inden for civil luftfart. Det gør vi, ved at:
  • Føre tilsyn med luftfartsselskaberne
  • Udarbejde regler om arbejdsmiljøforhold
  • Informere om arbejdsmiljø

Tilsyn

Det er os, som fører tilsyn med, at arbejdsmiljøbekendtgørelsen for besætningsmedlemmer og deres arbejdsgivere overholdes ude i luftfartsselskaberne. Vi vejleder også om arbejdsmiljøforhold, som kan forbedres. Et arbejdsmiljøtilsyn er dog ikke en form for godkendelse, der fritager selskabet for sit ansvar for arbejdsmiljøet.

Regler

På arbejdsmiljøområdet er det kapitel 4 A i Luftfartsloven samt Arbejdsmiljøbekendtgørelsen, som er gældende. Området reguleres i høj grad af EU direktiver, som vi implementerer i gældende lovgivning. Desuden står vi for løbende at revidere gældende bestemmelser. Udover den interne og eksterne høring i forbindelse med nye regler, bliver Arbejdsmiljørådet for Luftfart også hørt.

Information

Vi tilstræber at arrangere et arbejdsmiljøtemamøde eller et roadshow årligt, hvor der informeres om et aktuelt emne, og hvor der er mulighed for dialog og debat. Vi deltager også gerne i andre former for møder med relation til arbejdsmiljø. Desuden udgiver vi arbejdsmiljøvejledninger, som er et redskab til sikkerhedsorganisationen og øvrige som er involveret i arbejdsmiljøarbejde.

Nyhedsmail

Tilmeld dig Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens nyhedsbrev for Luftfart og modtag nyheder inden for området.

Tilmeld dig her

(Framelding sker samme sted)

 

Sidst opdateret: 07.11.2019