Studerende vandt konkurrence om at udvikle løsninger til et mere bæredygtigt og effektivt byggeri
12.04.2019

Som led i Strategi for digitalt byggeri deltog Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i DTU’s halvårlige konkurrence med en udfordring til de studerende om at bruge digitale løsninger til at skabe mere effektivt og bæredygtigt byggeri.

Under det overordnede tema Impact Cities afholdte DTU en challenge, hvor fire virksomheder og organisationer, heriblandt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, bød ind med konkrete udfordringer fra den virkelige verden. De studerende havde frit valg til at give sig i kast med den udfordring, de fandt mest interessant.

Challengen kulminerede den 4. april, hvor de studerende præsenterede deres løsninger for et panel af seks dommere. Det var studerende, der bød på styrelsens udfordring, der vandt konkurrencen. De studerende havde udviklet en app til kvalitetskontrol af udført byggearbejde ved hjælp af billeder.

Der blev i bedømmelsen lagt vægt på, at gruppen havde formået at udvikle en simpel løsning på en omfattende problemstilling, der har potentiale til skabe et mere effektivt og bæredygtigt byggeri.

Strategi for digitalt byggeri blev offentliggjort den 30. januar af transport-, bygnings- og boligministeren med 18 initiativer, der alle skal medvirke til at styrke digitaliseringen i byggeriet. Ét af strategiens initiativer går på at tiltrække digitale talenter til byggebranchen gennem challenges. En challenge er en idé-konkurrence, hvor f.eks. studerende eller virksomheder bliver givet en udfordring, de skal løse over en kort periode.

Du kan læse mere om de studerendes løsninger via Open InnovationX’s hjemmeside.

Læs mere om Open Innovation X og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens challenge her.
Kontakt
Fuldmægtig
Anders Brodersen Jensen
Sidst opdateret: 18.09.2019