Estland og Letland har tilsluttet sig NORDICAO
18.12.2013

Fredag den 13. december bød bestyrelsen for den nordiske delegation i ICAO, NORDICAO, Estland og Letland velkommen som nye medlemmer af gruppen, hvis samarbejde går helt tilbage til Chicago-konferencen i 1944.

Direktør i Trafikstyrelsen, Carsten Falk Hansen, er glad for beslutningen og udtaler:

”Det har i flere år været diskuteret hvorvidt Estland og Letland skulle være en del af det nordiske samarbejde samt en del af den permanente nordiske delegation, og tidligere på året blev det så endelig bekræftet - på baggrund af en gensidig interesse – at de skulle tilslutte sig NORDICAO. Jeg mener, at deres inddragelse i samarbejdet vil styrke et allerede stærkt bidrag til ICAO”.

Generaldirektøren for civil luftfart i Letland, Maris Gorodcovs, giver udtryk for, at Letland er glade for at tilslutte sig delegationen og fastslår, at det var naturligt for dem at blive medlem nu. Siden 1995 har Letland nemlig arbejdet sammen med de nordiske lande i forskellige fora og han mener, at samarbejdet er vejen til en stærkere stemme i ICAO.

Generaldirektøren for civil luftfart i Estland, Kristjan Telve, er ligeledes tilfreds med at være blevet en del af NORDICAO:

Jeg håber, at dette vil styrke luftfartsindustrien i regionen, og at det vil bringe det gode samarbejde mellem de nordiske lande til et nyt niveau”, siger han.

Udvidelsen af NORDICAO betyder, at samarbejdet nu omfatter syv medlemslande: Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Norge og Sverige. Carsten Falk Hansen er overbevist om, at de nye medlemmer vil betyde et stærkere NORDICAO og være afgørende for at sikre en kontinuerlig repræsentation i ICAO sammenhænge.

Fra venstre: Norges repræsentant i ICAO Rådet, Knut Skaar, generaldirektør for civil luftfart Estland, Kristjan Telve, generaldirektør for civil luftfart Letland, Maris Gorodcovs, og generaldirektøren for civil luftfart Norge, Stein Erik Nodeland.

 

Sidst opdateret: 18.12.2013