Trafikstyrelsen foretager løbende tilsyn med sikkerheden hos DSB
10.07.2013

- hvis der er problemer DSB ikke vil forholde sig til, må man komme til os

Trafikstyrelsen fører løbende tilsyn med DSB og deres styring af egen sikkerhed. Styrelsen har ikke fundet indikationer på sikkerhedsproblemer hos DSB, som det ellers er kommet frem er årsagen til arbejdsnedlæggelsen.

Efter at mange danskere i dag har været ramt af dagens arbejdsnedlæggelse hos togpersonalet hos DSB, har Dansk Jernbaneforbund udsendt en pressemeddelelse, hvor man anfører, at aflysningerne blandt andet skyldes manglende sikkerhed i togene.

Dette billede genkendes ikke i Trafikstyrelsen, der varetager opgaven som tilsynsmyndighed med den sikkerhedsansvarlige virksomhed, der i dette tilfælde er DSB.

Vi foretager løbende tilsyn, og vi har ingen indikationer på, at der skulle være problemer med DSB’s håndtering af sikkerheden i togene. Men hvis Dansk Jernbaneforbund har konkrete indikationer, som de har kommunikeret til DSB og ikke fået svar på, vil vi opfordre DJ til at dokumentere disse forhold overfor os” udtaler vicedirektør i Trafikstyrelsen Jesper Rasmussen.

Vedrørende de påtænkte ændringer på Kystbanen med enmandsbetjente tog udtaler han yderligere:

Trafikstyrelsen forholder sig først til påtænkte ændringer, når vi modtager en ansøgning herom. Det har vi endnu ikke fået.”

Derudover henviser Trafikstyrelsen til DSB som sikkerhedsansvarlig for yderligere spørgsmål.

Sidst opdateret: 04.05.2015