Der er i ’Pulje til grønne busser og grøn flextrafik’ afsat 250 mio. kr. til fremme af grønne busser og grøn flextrafik. Puljen skal udmøntes i perioden 2022-2026. Der er afsat 50 mio. kr. årligt.
Ansøgningsmateriale
Ansøgninger til Pulje til grønne busser og grøn flextrafik skal bestå af ansøgningsskema, projektbeskrivelse og projektbudget. Skabeloner til disse kan hentes på Trafikstyrelsens hjemmeside www.trafikstyrelsen.dk.
Puljens kriterier
Projekterne skal have til formål at fremme udbredelsen af 0-emissionsbusser og/eller at fremme 0-emissions flextrafik.
Der prioriteres mellem ansøgninger på baggrund af følgende kriterier:
- Nedbringelse af CO2 pr. tilskudskrone.
- Nedbringelse af øvrige emissioner.
- Acceleration af grøn omstilling.
- Geografisk spredning af puljemidlerne.
Der vil eksempelvis kunne ydes støtte til projekter inden for:
- Medfinansiering af merudgiften ved omstilling af regionale busruter til 0- emissionsbusser.
- Medfinansiering af merudgifter ved omstilling af flextrafik til 0- emissionskøretøjer.
- Medfinansiering af omkostninger til ladeinfrastruktur til den grønne flextrafik. Der kan søges til opsætning og evt. drift af ladestandere målrettet til flextrafik. Ansøger kan dermed medfinansiere et antal ladestandere, placeret hensigtsmæssigt ift. afvikling af flextrafik, hvor ladestanderne driftes af udbyderne og kan være til kommerciel afbenyttelse udover benyttelsen til flextrafik.
Kommunale ruter kan indgå i en ansøgning med de regionale ruter, såfremt der er tale om et fælles udbud, hvor busserne både anvendes kommunalt og regionalt.
Behandling af indkomne ansøgninger
Trafikstyrelsen forventer at give meddelelse om tilsagn eller afslag senest 3 måneder efter ansøgningsfristen eller det tidspunkt efter ansøgningsfristen, hvor de nødvendige oplysninger foreligger.
Trafikstyrelsen forbeholder sig ret til at bede om yderligere dokumentation i forbindelse med behandlingen af ansøgninger.