Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

I de to ansøgningsrunder er der nu udmøntet godt 355 mio. kr. til busprojekter i hele landet.

Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Der udmøntes i anden ansøgningsrunde i alt godt 58 mio. kr. til 12 busprojekter over hele landet fra Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik afsat af forligskredsen for 'Bedre og billigere kollektiv trafik'Puljens formål er tilskud

- på max 250 mio. kr. til en +BUS i Aalborg

- på 100 mio. kr. til investeringer til forbedring af buslinjer i hovedstadsområdet

- på 45 mio. kr. til investeringer i pendlerbusser og busfremkommelighed, BRT-løsninger, cykelmedtagning i busser, fremme af elbusser og bedre trafikinformation ved større stationer i hele landet.


Ansøgerkredsen var offentlige myndigheder, trafikselskaber og offentligt ejede selskaber. Der kunne søges om støtte på 50 pct. af projektets budget.


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen modtog i første ansøgningsrunde 19 ansøgninger om i alt ca. 326 mio. kr. I anden ansøgningsrunde modtog Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i alt 13 ansøgninger om i alt ca. 65,5 mio. kr.


Tilskudsmodtagere og de busprojekter, der er tildelt støtte kan ses her og her.

Ansøgning

Ansøgerkredsen er offentlige myndigheder, trafikselskaber eller offentligt ejede selskaber. Ansøgningerne vil normalt være udarbejdet sammen med pågældende trafikselskab. Ansøgerkredsen må gerne bestå af flere ansøgerberettigede, og også gerne ansøgerberettigede i samarbejde med andre parter, der udfører offentlig servicetrafik.

Kontakt
Specialkonsulent
Line Ringsholt Jensen
Fuldmægtig
Sine Amelung
Mere information
Lovgrundlag for puljen til investeringer i kollektiv bustrafik:

Bekendtgørelse
Sidst opdateret: 08.02.2019