Nye regler ...
Her kan du læse om reglerne for flyvning med droner i Danmark.

Droneluftrum på mobiltelefonen

App til iOs og Android

På et nyt website og tilhørende app kan droneoperatører nu se, hvor det ikke er tilladt af flyve med droner.

Naviair og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i samarbejde med det belgiske firma Unifly udviklet websitet droneluftrum.dk og app'en "Droneluftrum".

App og website viser både midlertidige og permanente restriktionsområder i Danmark, hvor droneflyvning ikke må finde sted. Det bliver altså nemmere og mere overskueligt at finde ud af, hvor du som droneoperatør må flyve med din drone. App og website skal ses som et supplement til droneregler.dk, hvor man finder alle de gældende regler for droneflyvning. Husk at orientere dig her inden du flyver med din drone. App'en kan bruges på iOS- og Android-enheder og kan downloades fra App Store eller Google Play (søg på droneluftrum). App'en kræver ikke særligt login og er gratis at bruge.

Droneregler

Her kan du læse om reglerne for flyvning med droner i Danmark. Det er dig, som pilot, der er ansvarlig for at reglerne overholdes. Du skal derfor være klar over reglerne, som er forskellige for flyvning i bymæssigt område [link] (engelsk version) og flyvning udenfor bymæssigt område [link] (engelsk version). Se nærmere nedenfor.

Rules for aeromodellers in English (external link).

Regler i andre europæiske lande, se DroneRules.eu.

Dronetegn

Alle droneførere (uden dronebevis), som opererer droner over 250 gram skal have et dronetegn. Dronetegnet giver ret til flyvning med droner udenfor bymæssigt område. Bekendtgørelsen findes her [link]. English version [link].De vigtigste regler er samlet i denne korte tegnefilm [link]. English version [link].

Selvbetjeningsløsningen til teoriprøven (12 spørgsmål) til dronetegn findes her [link]. English version [link].

Ved bestået teoriprøve tilsendes dronetegnet per e-mail og derefter medbringes ved flyvning med droner over 250 gram. Dronetegnet er gratis. Skulle dronetegnet efter teoriprøven, mod forventning, IKKE nå din e-mailpostkasse, venligst tjek mail-systemets spamfilter og kontrollér at den korrekte mailadresse er anvendt.

Droneejerregistrering indføres 1. juli 2017

De nye regler betyder at alle som ejer en drone over 250 gram skal registrere sig. Man skal kun registrere sig én gang, selvom man ejer flere droner. Droneejeren skal sikre dækkende ansvarsforsikring for droner over 250 gram. Registrering som droneejer foretages her [link] via selvbetjeningsløsning. Registrering som droneejer koster kr. 20,00 som engangsbeløb gældende for alle ejerens droner. Hav venligst kreditkort parat. English version [link]. Registrering af droner til professionelle formål og flyvning i bymæssigt område kan kun foretages af virksomheder [link].

No-drone zoner

I en række områder i Danmark er droneflyvning ikke tilladt. Hvilke områder fremgår af bekendtgørelse om droneflyvning, men områderne kan ses på dette opdaterede kort. Hentning af det opdaterede kort tager nogle minutter.

Bemærk at flyvning i bymæssigt område kun er tilladt med et professionelt formål.

Se de aktuelle områder, hvor du ikke må flyve
Kontakt

info@tbst.dk
Tlf.: 7221 8800

For professionelle

Er du professionel virksomhed og ønsker at opnå tilladelse til kommerciel brug af droner i bymæssig bebyggelse, skal du registrere dine droner og alle droneførerne skal have et dronebevis, som erhverves på en godkendt droneskole (uddannelsessted).

Godkendte uddannelsessteder