Ny oversigt samler data om den kollektive trafik

23-09-2020

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen offentliggør i dag hjemmesiden passagertal.dk, hvor alle kan finde data om alle dele af den kollektive transport: bus, tog, letbane og fly.

Colourbox

Med den nye hjemmeside tilbyder Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST) nu for første gang offentligheden én indgang til en lang række data om alle dele af den kollektive transport.

Hjemmesiden giver blandt andet svar på en række af de spørgsmål, der jævnligt rejses i den offentlige debat – fx hvor mange rejser der foretages i den kollektive trafik, hvor danskerne rejser hen, når de benytter den kollektive trafik og hvilke transportformer, danskerne benytter sig af. 

Eksempelvis fremgår det af passagertal.dk, at der i fjerde kvartal af 2019 rejste over en halv million passagerer med fjernbus i Danmark, og at der i 2017 på togstrækningen over Storebælt dagligt rejste i gennemsnit over 23.000 passagerer hver vej.

TBST indsamler løbende data om den kollektive transport og udarbejder en lang række statistikker over blandt andet antal passagerer i tog, bus, letbane og fly. 

På passagertal.dk bliver denne statistik nu frit tilgængelig for både trafikselskaber, medier og øvrige interesserede. For at gøre det nemt for brugerne at arbejde videre med informationerne kan data eksporteres til Excel-format. 

Hjemmesiden opdateres løbende, når nye data foreligger.

 

Gå til hjemmesiden passagertal.dk (nyt vindue)