Lukket luftrum for droner over Tour de France

28-06-2022

For at give sikker plads til Tour de France-helikopterne må du ikke flyve med din drone i nærheden af cykelløbet fra 1. til den 3. juli. Privatfly får heller ikke adgang til luftrummet.

Colourbox

Det bliver ikke muligt at flyve tæt på Tour de France, når cykelrytterne skal køre fra København til Sønderborg. Hverken med din private drone eller som privatpilot.

Trafikstyrelsen har oprettet restriktionsområder på hele den 394 kilometer lange strækning på de tidspunkter, hvor cykelløbet bliver afviklet fra fredag den 1. juli til søndag den 3. juli.

Det betyder, at det ikke bliver muligt at flyve med hverken droner, privatfly eller helikoptere ind i de zoner, der bliver etableret i et ca. 4 km bredt bælte rundt om hver af de tre etaper og i en højde på 2.500 fod, svarende til cirka 800 meter.

Som en del af aftalen med Tour de France, skal løbsarrangørerne kunne flyve uhindret med helikoptere ind over ruten, når løbet bliver afviklet. Desuden skal politi og beredskab have mulighed for at kunne flyve sikkert ind og ud af områderne. Derfor har vi valgt at lukke luftrummet i og omkring de tidsrum, hvor cykelrytterne kører de tre etaper

Lars Korsholm, Kontorchef i Trafikstyrelsen

Luftrummet over Tour de France vil være lukket på følgende tidspunkter:

1. juli 2022: Indre København
2. juli 2022: Fra Roskilde via Odsherred og Kalundborg til Nyborg
3. juli 2022: Fra Vejle til Sønderborg.

 Du kan se de præcise restriktionsområder på Naviairs kort og på dronezoner.dk, 24 timer før zonerne bliver aktiveret.

 

Link til dronezoner.dk (åbner i et nyt vindue)

Link til Naviairs kort over restriktionsområder (åbner i et nyt vindue)