Journalnr. TS6040103-00069

Prøveramninger ifm. etablering af Lynetteholm

04-08-2020

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget ansøgning af 14. juli fra COWI på vegne af By og Havn I/S om tilladelse til udførelse af prøveramninger forud for etablering af Lynetteholm.

Til hørings- og orienteringsparter

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget ansøgning af 14. juli fra COWI på vegne af By og Havn I/S om tilladelse til udførelse af prøveramninger forud for etablering af Lynetteholm. Ansøgningen er i forlængelse af tilladelse af 5. september 2019 om jordbundsundersøgelser ifm. etablering af Lynetteholm.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen varetager statens højhedsret på søterritoriet i Københavns Havn jf. den kongelige resolution af 3. februar 2014 og § 1, nr. 3, i bekendtgørelse nr. 797 af 21. juni 2016 om ændring af bekendtgørelse om Kystdirektoratets opgaver og beføjelser og om klageadgang.

Nærmeste Natura 2000-område er område nr. 142 (Saltholm og omliggende hav) beliggende ca. 5 km fra projektområdet. Natura 2000-område nr. 142 er udpeget på baggrund af væsentlig tilstedeværelse af natur-typer og arters levesteder: sandbanke, strandeng og tilstedeværelsen af spættet sæl samt bl.a. ynglefuglene edderfugl, bramgås, almindelig ryle, brushane, klyde, dværgterne og havterne og trækfuglene grågås, knopsvane, pibeand og havørn. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurderer på det foreliggende grundlag ikke, at udpegningsgrundlaget vil blive påvirket.

Inden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen træffer afgørelse i sagen, skal styrelsen udbede sig bemærkninger til det ansøgte, herunder hvilke forhold der anbefales at skulle lægges vægt på ved styrelsens vurdering.

Eventuelle bemærkninger til projektet bedes indsendt senest den 30. juli 2020 til VVM@tbst.dk cc nave@tbst.dk med henvisning til journalnummer TS6040103-00069.

Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar samtykker til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.

Hvis bemærkninger ikke er modtaget ved fristens udløb, går styrelsen ud fra, at der ikke haves bemærkninger til ansøgningen, hvilket vil blive lagt til grund i den videre sagsbehandling.