Journalnr. TS50801-00026

DSB Værksted i Aarhus

05-06-2020

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget ansøgning fra DSB vedrørende etablering af nyt værksted i Aarhus.

DSB forventer at modtage el-tog fra 2023-2029, og derfor skal der bygges tre nye værksteder, så der er faciliteter klar til de nye el-togsæt. De tre værksteder etableres i eller tæt ved strategiske knudepunkter på banenettet i henholdsvis Fredericia, København og Aarhus. Værkstederne vil varetage forskellige funktioner i forhold til vedligehold af el-tog. Bygningerne vil blandt andet rumme vedligehold og klargøring af togsæt, udskiftning og afretning af hjul. I tilknytning til værkstederne etableres jernbanespor til opstilling af togmateriel.

DSB har ønsket, at der udarbejdes en miljøkonsekvensrapport og i den forbindelse bedt om en afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten. Denne offentliggøres hermed.

Projektet planlægges i fællesskab mellem DSB, Miljøstyrelsen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Aarhus Kommune.

Evt. kommentarer og supplerende ønsker til indholdet af miljøkonsekvensrapporten bedes sendt til vvm@tbst.dk med CC til geag@tbst.dk. senest 2. juli 2020. Der bedes henvist til journal nr. TS50801-00026.

Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar samtykker til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.