Journalnr. TS6040103-00060

Cykelbro ved FN bygningen

23-10-2020

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget ansøgning af 20. februar 2020 fra Harbour P/S/ATP Ejendomme A/S om udvidelse af en eksisterende bro over kanalen mellem Marmorbroen og FN-byen.

FN Byen oplever behov for et større flow, når mange gæster skal igennem sikkerhedskontrol i forbindelse med forskellige arrangementer ol.

I dag er den eneste adgangsforbindelse til FN Byen via en vejbro fra Marmorvej. På vejbroen er der etableret en fremskudt kontrolpost (PAF), for at sikre at alle kontroller foregår inden man krydser over på øen. Der blev givet tilladelse til den eksisterende bro i 2011.

For at imødekomme behovet for øget flow, ønskes vejbroen samt kontrolposten udvidet med ca. 5 meter i bredden. Broen får fæste på kajkanten på begge sider af kanalen og vil ikke få kontakt med vandet. Der er ikke sejlads i kanalen.

Ansøgningen er vedlagt tegninger som viser den ønskede udvidelse.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal screene projektet for VVM-pligt i medfør af bekendtgørelse nr. 450 af 8. maj 2017 om vurdering af virkning på miljøet (VVM) af projekter vedrørende erhvervshavne og Københavns Havn samt om administration af internationale naturbeskyttelsesområder og beskyttelse af visse arter for så vidt angår anlæg og udvidelse af havne.

Inden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen træffer afgørelse i sagen, skal styrelsen udbede sig bemærkninger til det ansøgte, herunder til spørgsmålet om, hvorvidt det vurderes, at projektet vil kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. I så tilfælde bedes det samtidig oplyst, hvilke forhold der anbefales at skulle lægges vægt på ved styrelsens vurdering.

Eventuelle bemærkninger til projektet bedes indsendt senest den 2. april 2020 til vvm@tbst.dk cc geag@tbst.dk med henvisning til journal nummer TS6040103-00060.

Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar samtykker til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.

Hvis bemærkninger ikke er modtaget ved fristens udløb, går styrelsen ud fra, at der ikke haves bemærkninger til ansøgningen, hvilket vil blive lagt til grund i den videre sagsbehandling.