Information om forbud mod at lande i danske lufthavne med passagerer fra visse lande og regioner uden negativ COVID-19-test

26-11-2021

Transportministeren indfører forbud mod at lande i danske lufthavne med passagerer fra visse lande og regioner, som ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test.

Om forbuddet

Transportministeren indfører forbud mod at lande i danske lufthavne med passagerer fra visse lande og regioner, som ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test.

Kommercielle og ikke-kommercielle luftfartsoperatører, der flyver med passagerer fra en lufthavn beliggende i et land eller en region, der på tidspunktet for afrejsen er rødt (i bilaget til bekendtgørelsen), må ikke lande i danske lufthavne med passagerer fra 15 år, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test.

Det skal være en negativ COVID-19 PCR-test og testen skal være taget indenfor 72 timer regnet fra passagerne går ombord på flyet. De nærmere krav til testen kan ses i flyveforbudsbekendtgørelsen, som du finder på siden her: 

Link til Trafikstyrelsens side med information om forbud mod at lande (nyt vindue) [ikke længere i brug]

Forbuddet gælder alene ved flyvninger fra røde lande og regioner til lufthavne beliggende i Danmark.

Andre kommercielle flyvninger, herunder fragtflyvninger og andre særlige flyvninger, er ikke omfattet af kravet om negativ PCR-test. Personale på kommercielle flyvninger (aktiv crew og dead heading crew) er heller ikke omfattet af kravet om negativ PCR-test.

Forbuddet finder heller ikke anvendelse på passagerer ombord på et luftfartøj, der alene foretager en teknisk mellemlanding, og hvor passagererne ikke forlader fartøjet.

Der kan ske ugentlige ændringer til landelisterne i bilaget til bekendtgørelsen. 

 

For opdatering henvises til:

www.coronasmitte.dk (nyt vindue)

www.retsinformation.dk (nyt vindue)

Forbuddet gælder fra den 27. november kl. 00:00 til og med den 17. december 2021.

 

Yderligere information

Bekendtgørelsen offentliggøres den 27. november 2021 kl. 00.00, og gælder umiddelbart herefter. Bekendtgørelsen om forbud mod at lande med passagerer fra visse lande og regioner uden negativ COVID-19-test kan ses på:

Link til www.retsinformation.dk (nyt vindue)

Læs mere på coronasmitte.dk om rejser til eller via Danmark her: 

Link til coronasmitte.dk (nyt vindue)