Journalnr. TS50801-00027

Etablering af DSB værksted i Næstved

31-08-2021

Miljøstyrelsen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed miljøkonsekvensrapporten for etablering af DSB-værksted for eldrevne tog i Næstved med tilhørende sporanlæg i høring.

Miljøstyrelsen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed miljøkonsekvensrapporten for etablering af DSB-værksted for eldrevne tog i Næstved med tilhørende sporanlæg i høring.

Materialet omfatter:

  • Bygherres miljøkonsekvensrapport
  • Trafik-, bygge- og boligstyrelsens udkast til tilladelse efter Jernbaneloven
  • Miljøstyrelsens udkast til § 25 tilladelse efter miljøvurderingsloven
  • Næstved Kommunes udkast til udledningstilladelser

Etablering af et nyt værksted til vedligehold af ellokomotiver og vogne er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2 punkt 10b samt jernbanelovens bilag 2 punkt 10c. Myndighedsrollen for projektet er derved delt mellem Miljøstyrelsen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. DSB har anmodet om at der bliver foretaget en frivillig miljøvurdering af projektet.

Miljøstyrelsen er myndighed for miljøvurderingsprocessen i forbindelse med bygninger og værksted, idet DSB er bygherre for projektet. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er myndighed for miljøvurderingsprocessen i forbindelse med spor, køreledninger og andre konstruktioner i tilknytning til jernbanen. Da sporarealer og værkstedsfaciliteter er et sammenhængende projekt, har DSB udarbejdet en samlet miljøkonsekvensrapport for hele anlægget.

Projektet kræver en tilladelse efter miljøvurderingslovens § 25 og jernbanelovens § 38j, før det kan igangsættes.

Indsigelser og bemærkninger skal være modtaget senest den 10. marts 2021. Bemærkninger vedr. værkstedet skal sendes til mst@mst.dk med henvisning til journalnummer 2021-1294. Bemærkninger vedr. sporanlæg skal sendes til vvm@tbst.dk cc nave@tbst.dk med henvisning til journalnummer TS50801-00027. Det gøres opmærksom på, at Næstved Kommune er myndighed for udkast til udledningstilladelser og bemærkninger hertil skal rettes til kommunen.

Miljøstyrelsen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil herefter tage endelig stilling til projektet.

Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar samtykker til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.

Hvis bemærkninger ikke er modtaget ved fristens udløb, går myndighederne ud fra, at der ikke haves bemærkninger til miljøkonsekvensrapporten og udkast til tilladelser, hvilket vil blive lagt til grund i den videre sagsbehandling.

Høringen fremsendes på vegne af Heidi Clausen (Miljøstyrelsen) og Nanna Vestergaard (Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen).