Journalnr. TS6040202-00036

Afgrænsningsudtalelse for udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn

12-02-2021

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget anmeldelse af igangsættelse af en miljøkonsekvensrapport i forbindelse med udvidelse af Aarhus Havn.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget anmeldelse af igangsættelse af en miljøkonsekvensrapport i forbindelse med udvidelse af Aarhus Havn. Projektet er VVM-pligtigt i henhold til VVM-direktivets bilag 1, da havnen kan modtage skibe på over 1350 ton.

I medfør af bekendtgørelse nr. 930 af 18. juni 2020 om miljømæssig vurdering af visse anlæg og foranstaltninger på søterritoriet § 8 kan projektansøger forud for udarbejdelse af en miljøkonsekvensrapport anmode Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om at afgive en udtalelse om hvilket indhold, der skal fremgå af rapporten (afgrænsningsnotat).

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i samarbejde med Aahus Kommune og Kystdirektoratet udarbejdet vedlagte udkast til afgrænsningsnotat. Notatet indholder myndighedernes forventninger til indholdet af miljøkonsekvensrapporten.

Hvis projektansøger anmoder Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om en udtalelse, skal styrelsen høre berørte myndigheder, inden styrelsen afgiver den endelige udtalelse. Styrelsen skal i denne forbindelse høre hørings- og orienteringsparter.

Udtalelserne bedes indsendt senest den 12. januar 2021 med henvisning til journalnummer TS6040202-00036.

Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar samtykker til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.