Journalnr. TS6040103-00083

Anlæg af træbrygger mv. i Enghavekvarteret

24-06-2021

Trafikstyrelsen har modtaget ansøgning af 24. april 2021 om anlæg af træbrygge og ponton inkl. havnepladser langs bolværk og spunsvæg ved Enghave Brygge i Københavns havn.

Trafikstyrelsen har modtaget ansøgning af 24. april 2021 om anlæg af træbrygge og ponton inkl. havnepladser langs bolværk og spunsvæg ved Enghave Brygge i Københavns havn. Anlægget er etape 1 af 3 der tilsammen etablerer pontoner og brygger i Enghavekvarteret. Anlægget er i overensstemmelse med lokalplanen for området. Etape 1 er markeret med rød streg på bilagskortet.

Trafikstyrelsen er myndighed for etablering af faste anlæg, uddybning og opfyldning indenfor Københavns Havns søområde, jf. § 24, stk. 4, i lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By og Havn I/S.

Trafikstyrelsen skal i medfør af bekendtgørelse nr. 517 af 24/03/2021 om vurdering af virkning på miljøet (VVM) af projekter vedrørende erhvervshavne og Københavns Havn samt om administration af internationale naturbeskyttelsesområder og beskyttelse af visse arter for så vidt angår anlæg og udvidelse af havne screene projektet med henblik på en vurdering af spørgsmålet om, hvorvidt projektet er VVM-pligtigt.

Endvidere skal det efter samme bekendtgørelse vurderes, hvorvidt der skal udarbejdes en konsekvensvurdering af Natura 2000-områder i nærheden af projektet.

Inden Trafikstyrelsen træffer afgørelse i sagen, skal styrelsen udbede sig bemærkninger til det ansøgte, herunder til spørgsmålet om, hvorvidt det vurderes, at projektet vil kunne få væsentlig indvirkning på miljøet.

I så tilfælde bedes det samtidig oplyst, hvilke forhold der anbefales at skulle lægges vægt på ved styrelsens vurdering.

Eventuelle bemærkninger til projektet bedes indsendt senest den 7. juni 2021 med henvisning til journalnummer TS6040103-00083.

Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar samtykker til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.

Hvis bemærkninger ikke er modtaget ved fristens udløb, går styrelsen ud fra, at der ikke haves bemærkninger til ansøgningen, hvilket vil blive lagt til grund i den videre sagsbehandling.