Trafikstyrelsen overtager kort over tilladte dronezoner

31-03-2023

Den 1. april overtager Trafikstyrelsen det kort, der giver overblik over, hvor du kan flyve sikkert med din drone – og hvor det er forbudt. Du finder kortet og andre nyttige informationer om droner på droneregler.dk.

Landets mange private og professionelle dronepiloter skal i fremtiden klikke sig ind på droneregler.dk, når de vil tjekke op på, hvor det er tilladt at flyve med droner – og hvor det er forbudt.

Indtil nu har Naviair haft ansvaret for det populære oversigtskort på droneluftrum.dk, men fra 1. april overtager Trafikstyrelsen driften.

Kontorchef for droneområdet, Lars Korsholm:

Vi er glade for, at oversigtskortet nu bliver en integreret del af droneregler.dk, hvor al nyttig information om droneflyvning i forvejen er samlet. Vi arbejder i øjeblikket på at gøre sitet mere overskueligt og brugervenligt, så vi på sigt får et helstøbt droneunivers med let adgang til viden, registreringer, certifikater m.m.

Naviair fortsætter driften af droneluftrum.dk lidt tid endnu, men opfordrer dronepiloterne til allerede nu at flyve over på droneregler.dk.