Journalnr. TS6040103-00054

Anlæg af jollebro ved kaj 235 i Københavns Nordhavn

26-11-2019

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget ansøgning af 12/10-2019 fra Udviklingsselskabet By & Havn I/S, om tilladelse til etablering af en jollebro i vandet ud for kaj 235 i Københavns Nordhavn.

Jollebroen skal udstyres med y-bomme på 6 meter således at den kan betjene joller og mindre både. Jollebroens afstand til kaj 235 er vist på det vedlagte tegningsbilag. I forbindelse med jollebroen udlægges der en ponton til kajakker. Jollebroen forbindes til kaj 235 tre steder. En trappe og to nedgange med trapper og rampe ind til Sandkajen og kaj 235. Ramper og trapper udstyres med et rækværk i den ene side. Jollebroen er oplyst med gadelys på kajen og lamper i forsyningsstandere som placeres ca. for hver 15 meter. Jollebroen udstyres med orange redningsstiger og en redningsline. På jollebroens forside monteres y-bomme til fortøjning af joller og mindre både. Jollerne forsynes med el og vand fra forsyningsstandere placeret på jollebroen.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er myndighed for etablering af faste anlæg, uddybning og opfyldning indenfor Københavns Havns søområde, jf. § 24, stk. 4, i lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By og Havn I/S.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal i medfør af bekendtgørelse nr. 450 af 8. maj 2017 om miljømæssig vurdering af visse anlæg og foranstaltninger på søterritoriet screene projektet med henblik på en vurdering af spørgsmålet om, hvorvidt projektet er VVM-pligtigt.

Endvidere skal det efter samme bekendtgørelse vurderes, hvorvidt der skal udarbejdes en konsekvensvurdering af Natura 2000-områder i nærheden af projektet.

Inden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen træffer afgørelse i sagen, skal styrelsen udbede sig bemærkninger til det ansøgte, herunder til spørgsmålet om, hvorvidt det vurderes, at projektet vil kunne få væsentlig indvirkning på miljøet.

I så tilfælde bedes det samtidig oplyst, hvilke forhold der anbefales at skulle lægges vægt på ved styrelsens vurdering.

Eventuelle bemærkninger til projektet bedes indsendt senest den 22. november 2019 med henvisning til journalnummer TS6040103-00054.