Journalnr. TS6040202-00036

Jordbundsundersøgelser ved Aarhus Havn

11-10-2019

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget ansøgning af 22. august 2019 fra Aarhus Havn om tilladelse til udførelse af prøveboringer i forbindelse med udvidelse af havnen.

Ansøgningen er kombineret med ansøgning om prøveboringer forud for etablering af et nyt renseanlæg. Kystdirektoratet er myndighed for denne del af ansøgningen. Myndighedsforholdene fremgår af ansøgningsmaterialet.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er myndighed for etablering af faste anlæg, uddybning og opfyldning på havnes søterritorie, jf. § 2 i lov om havne jf. lovbekendtgørelse nr. 457 af 23. maj 2012. 

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal screene projektet for VVM-pligt i medfør af bekendtgørelse nr. 450 af 8. maj 2017 om vurdering af virkning på miljøet (VVM) af projekter vedrørende erhvervshavne og Københavns Havn samt om administration af internationale naturbeskyttelsesområder og beskyttelse af visse arter for så vidt angår anlæg og udvidelse af havne.

Endvidere skal styrelsen vurdere, hvorvidt der skal udarbejdes en konsekvensvurdering for nærliggende Natura 2000-områder i henhold til bekendtgørelse nr. 1595 af 6. december 2018 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter for så vidt angår anlæg og udvidelse af havne og kystbeskyttelsesforanstaltninger samt etablering og udvidelse af visse anlæg på søterritoriet.

Inden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen træffer afgørelse i sagen, skal styrelsen udbede sig bemærkninger til det ansøgte, herunder til spørgsmålet om, hvorvidt det vurderes, at projektet vil kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. I så tilfælde bedes det samtidig oplyst, hvilke forhold der anbefales at skulle lægges vægt på ved styrelsens vurdering. 

Eventuelle bemærkninger til projektet bedes indsendt senest den 4. oktober 2019 til VVM@tbst.dk cc geag@tbst.dk med henvisning til journal nummer TS6040202-00036.

Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar giver samtykke til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.