Journalnr. TS50802-00023

Anlæggelse af Favrholm Station

26-09-2019

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 7. februar 2019 modtaget ansøgning fra Banedanmark om forlængelse af tilladelse til etablering af ny Station Favrholm.

Projektet anlægges på s-banen hvor lokalbanen til Frederiksværk og s-tog-banen til Hillerød mødes, syd for Hillerød.

Projektet blev screenet for ca. 3 år siden i forbindelse med tilladelse til projektet og blev dømt ikke VVM-pligtigt. Tilladelsen var gældende i 3 år, og genscreenes nu i forbindelse med forlængelse af tilladelsen. Projektet har været under forberedelse, men man har endnu ikke påbegyndt det fysiske arbejde inden tilladelsens udløb. Den tidligere tilladelse er vedhæftet.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er myndighed for behandling af sager om vurdering af virkning på miljøet i forbindelse med statslige jernbaneprojekter, jf. kapitel 6a i jernbaneloven med senere ændringer, herunder ”Lov nr. 658 af 08/06/2016 om ændring af lov om offentlige veje m.v., jernbaneloven og forskellige andre love”.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal screene projekter for VVM-pligt i medfør af § 38 d, i jernbaneloven med senere ændringer, herunder ”Lov nr. 658 af 08/06/2016 om ændring af lov om offentlige veje m.v., jernbaneloven og forskellige andre love”.

Endvidere skal det vurderes, hvorvidt der skal udarbejdes en konsekvensvurdering af Natura 2000-områder i nærheden af projektet, jf.  §1 a og § 1 c i ”Bekendtgørelse nr. 451 af 08/05/2017 om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved vurdering af virkning på miljøet (VVM) samt om administration af internationale naturbeskyttelsesområder og beskyttelse af visse arter for så vidt angår statslige vej- og jernbaneprojekter”, med senere ændringer.

Inden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen træffer afgørelse i sagen, skal styrelsen udbede sig bemærkninger til det ansøgte, herunder til spørgsmålet om, hvorvidt det vurderes, at projektet vil kunne få væsentlig indvirkning på miljøet.

I så tilfælde bedes det samtidig oplyst, hvilke forhold der anbefales at skulle lægges vægt på ved styrelsens vurdering.