Ny digital helbredsattest til ansøgning om helbredsgodkendelse på jernbanen

07-06-2023

Trafikstyrelsen har offentliggjort en ny digital helbredsattest til ansøgning om helbredsgodkendelse på jernbaneområdet. Den digitale helbredsattest skal bidrage til en hurtigere og mere effektiv sagsbehandling af ansøgninger om helbredsgodkendelse på jernbaneområdet.

Trafikstyrelsen har offentliggjort en ny digital helbredsattest til ansøgning om helbredsgodkendelse på jernbaneområdet.

Den digitale helbredsattest skal bidrage til en hurtigere og mere effektiv sagsbehandling af ansøgninger om helbredsgodkendelse på jernbaneområdet, hvor bl.a. unødvendige forsinkelser grundet manglende udfyldelse af helbredsattestens felter undgås. 

Den digitale helbredsattest kan tilgås her.

Ansøgere skal selv udfylde den første del af attesten. Ved afslutningen af den første del, sendes attesten videre til ansøgers egen læge, som kan tilgå og udfylde attestens anden del, når ansøger møder til helbredsundersøgelsen ved egen læge. Ved attestens afslutning hos lægen, sendes attesten digitalt til Trafikstyrelsen. Helbredsattesten tilgås med Mit-ID.

Man kan læse mere om den digitale helbredsattest her.

Samtidigt er PDF-udgaven af helbredsattesten også opdateret, og denne fysiske udgave skal fremover benyttes af ansøgere, såfremt den digitale løsning ikke benyttes. Den fysiske helbredsattest kan tilgås her.