Kampagne fra Trafikstyrelsen skal gøre transportvirksomheder klar til nye regler om cybersikkerhed

09-04-2024

Mere end 50 danske virksomheder inden for transportsektoren skal snart følge EU’s NIS2-direktiv, som skal styrke cybersikkerheden i Europa. Trafikstyrelsen sætter derfor gang i en oplysningskampagne, der skal forberede transportsektoren de nye krav. Kampagnen indledes med et informationsmøde den 9. april.

Verden bliver stadig mere digital, og det er mere relevant end nogensinde at være robust og forberedt i forhold til risikoen for cyberangreb. I den forbindelse skal EU’s kommende NIS2-direktiv bidrage til at styrke cybersikkerheden på tværs af Europa.

Alene inden for transportområdet i Danmark ventes mere end 50 store virksomheder at blive omfattet, og her har Trafikstyrelsen ansvaret for implementeringen.

Men for virksomhederne kan det være svært at gennemskue konsekvenserne af direktivet, og om de i det hele taget er omfattet af de nye regler.

Derfor sætter Trafikstyrelsen nu gang i en kampagne, som skal hjælpe transportsektoren på vej. Det fortæller Anders Windfeldt Jensen, der er kontorchef i Security og Cyber:

”Cybertruslen er et vilkår, som alle er nødt til at forholde sig til i dag, og derfor er det vigtigt, at vi har en løbende dialog med transportsektoren om, hvordan vi bedst forbereder og forsvarer os,” fortæller Anders Windfeldt Jensen.

Du kan læse mere på trafikstyrelsen.dk/NIS2.

Omfatter langt flere end forgængeren

Direktivet ventes at træde i kraft herhjemme i starten af det nye år, og det afløser forgængeren NIS1, som hverken stiller lige så klare krav eller omfatter lige så mange aktører.

På transportområdet i Danmark er det kun DSB, Naviair, Banedanmark og Københavns Lufthavn, der er omfattet af NIS1. Så det er en markant ændring, når langt flere skal forholde sig til EU’s regler for cybersikkerhed, understreger Anders Windfeldt Jensen:

”Det kan få stor betydning for virksomhederne, og derfor vil vi meget gerne hjælpe med viden om og sparring på, hvordan de skal forholde sig til NIS2,” siger han.

Kampagnen bliver skudt i gang tirsdag den 9. april, hvor der er inviteret til informationsmøde for branchen.

Derudover er Trafikstyrelsen klar med nyhedsbreve og en dedikeret kampagneside, der løbende vil blive opdateret med svar på de vigtigste spørgsmål.

Du kan læse mere på trafikstyrelsen.dk/NIS2.