Ny rapport beskriver udviklingen i den kollektive trafik

22-01-2024

I 2022 fandt passagerne for alvor tilbage til den kollektive transport efter COVID-19. Det viser Trafikstyrelsens seneste rapport om udviklingen i den kollektive trafik.

Efter et par svære år med pandemi fandt flere passagerer tilbage i busser, tog, letbane og metro i 2022. Det viser Sektorrapport 2022, som Trafikstyrelsen netop har udgivet.

I alt steg 541 millioner mennesker ombord i den kollektive trafik i 2022, hvilket er markant flere, end tilfældet var i de to pandemi-ramte år forinden, hvor færre end 400 millioner passagerer gjorde brug af de kollektive transportmuligheder.

Tallene illustrerer dog også, at der i 2022 stadig var et stykke vej til de 588 millioner passagerer, der gjorde brug af bus, metro, letbane eller tog i 2019 - året før COVID-19 ramte Danmark. Men Christian Vesterager, der er vicedirektør i Trafikstyrelsen, er positiv over rapportens budskab:

”Den tegner et billede af, at transportselskaberne var gode til at få brugerne tilbage efter to tunge år. Det er glædeligt med tanke på, at mange af os var blevet vant til en ny virkelighed efter pandemien, hvor sådan noget som hjemmearbejde spillede en større rolle i samfundet.”

Udover udviklingen i antallet af passagerer beskriver rapporten også udviklingen inden for blandt andet billetpriser og tilskud fordelt på forskellige transportformer i den kollektive trafik.

Du kan læse den fulde Sektorrapport 2022 her.