Bornholms Lufthavn er klar til 70 ekstra fly under Folkemødet

10-06-2024

Bornholms Lufthavn forventer at skulle håndtere 70 fly mere end normalt og har indkaldt ekstra personale. Der kan især blive ventetid ved check-in og security på afgange fra Bornholm. 'Mød op i god tid før afgang’, lyder opfordringen.

Der bliver som altid travlt i Bornholms Lufthavn under Folkemødet når mange tusinde mennesker i denne uge vælger at flyve til og fra klippeøen med enten DAT, SAS eller Norwegian.

Jimmi Holm Hansen, lufthavnschef i Bornholms Lufthavn:

”Normalt får vi syv fly på en hverdag. Nu skal vi håndtere mellem 15 og 24 fly om dagen. Det betyder, at der bliver usædvanligt travlt i vores lille lufthavn, hvor vi forventer 96 fly på fem dage. Derfor har vi indkaldt alt disponibelt mandskab, så der vil være op til 27 medarbejdere på job ad gangen. Desuden har vi lånt fire ekstra medarbejdere, primært fra andre lufthavne i Danmark.”

Ekstra ventetid før afgang fra Bornholm

Under Folkemødet sidste år benyttede over 10.000 passagerer den statsejede lufthavn, hvilket formentlig også bliver niveauet i år. Trods ekstra ressourcer kan det store antal fly og passagerer i lufthavnen betyde, at der kan blive ekstra ventetid, oplyser Jimmi Holm Hansen:

”Vi skal nok sørge for, at alle kommer godt afsted, men vi opfordrer til, at man møder op i lufthavnen i god tid før afgang. Det gælder særligt på afgangene i weekenden fra Bornholm, hvor der kan blive ekstra ventetid ved check-in og security. Her håndhæver vi tidsfristen, hvor man skal være tjekket ind allersenest 30 minutter før afgang.”

Gaten lukker 20 minutter før afgang

Ifølge lufthavnschefen har alle fly fået besked, at de maksimalt må bruge 45 minutter på en af lufthavnens tre standpladser, så nye fly kan få plads ved gaten.

”Flyselskaberne har kun kort tid til at til at få passagerer og bagage ud og ombord igen. Derfor lukker vi også gaten 20 minutter før afgang, så flyet ikke bliver forsinket før start og risikerer at forsinke de næste fly, der skal have plads," siger Jimmi Holm Hansen.

Ifølge lufthavnschefen er der god plads i lufthavnen til mindre fly som kan klare sig med at holde på græsparkeringsområdet.