Trafikstyrelsen godkender ny lufthavns-terminal i Nuuk

16-06-2024

Trafikstyrelsen har nu godkendt, at den nye lufthavnsterminal i Grønlands hovedstad lever op til reglerne om luftfartssecurity. Det betyder, at terminalen snart ventes klar til at kunne åbne for de første passagerer.

De seneste døgn har luftfartsinspektører fra Trafikstyrelsen har travlt i med at gennemgå alle de securityforanstaltninger, der skulle være på plads for at den nye terminalbygning i Nuuk Lufthavn kunne godkendes.

Søndag eftermiddag, grønlandsk tid, kunne Trafikstyrelsen godkende adgangskontrollen, screeningudstyret og alle de sikkerhedsprocedurer, som securitymedarbejderne efter reglerne skal følge, når de fx screener passagerer og bagage i sikkerhedskontrollen. Det handler både om grønlandske, europæiske og internationale regler for luftfartssecurity.

Vicedirektør i Trafikstyrelsen, Christian Vesterager:

Jeg er glad for, at det lykkedes at nå denne vigtige milepæl i det grønlandske lufthavnsprojekt. Det har været en krævende og kompleks opgave at godkende alle securityforanstaltningerne i den nye terminalbygning; både for os som myndighed, men især også for Greenland Airports, der har skulle koordinere det hele inden for en stram tidsplan.

Securitygodkendelsen fra Trafikstyrelsen betyder, at passagererne snart ventes at kunne benytte den nye terminalbygning og sikkerhedskontrol i Nuuk Lufthavn.

I de kommende måneder skal Trafikstyrelsen godkende en række andre sikkerhedsforhold i lufthavnen, før Nuuk Lufthavn efter planen kan tage den nye landingsbane på 2.200 meter i brug den 28. november 2024. Dermed bliver det for første gang nogensinde muligt for den grønlandske hovedstad at modtage større fly direkte fra København, Europa og resten af verden.