Ungdomskort

Ungdomskortet giver dig, som er studerende, markante rabatter på offentlig transport, bl.a. mellem din skole og din bopæl.

 

Ungdomskort er et permanent rabatkort til kollektiv trafik for elever på ungdomsuddannelser, studerende på videregående SU-berettigede uddannelser og øvrige 16 til 19-årige.

 

Ungdomskort giver flere fordele og er: 

  • et periodekort til fri pendling mellem hjem og skole (for elever på ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser) 

  • et periodekort til fri kørsel i den kollektive trafik inden for takstområdet hvor kunden bor - alle ugens dage.

  • et rabatkort til kørsel med kollektiv trafik til børnetakst i de øvrige takstområder af Danmark.

  • et rabatkort til kørsel med bustrafik (offentlig servicetrafik) mellem takstområder til børnetakst.

 

Ungdomskort gælder i både skoleperioder og ferieperioder. Prisen for et 30-dages Ungdomskort er i 2024 418,20 kr. for studerende på ungdomsuddannelser, og 663,00 kr. for studerende på videregående uddannelser og for øvrige 16-19-årige.

 

For studerende på videregående uddannelser, vil prisen i enkelte tilfælde kunne være højere. Det gælder for studerende, der rejser langt mellem bopæl og uddannelsessted. For yderligere information om den forhøjede egenbetaling, se Ungdomskort.dk (De relevante links kan findes nederst på denne side).

 

Ungdomskort.dk finder du også et interaktivt kort. Her kan du:

  • Indtaste din bopælsadresse og dit uddannelsessted og se takstområde/zonegruppe, hvor Ungdomskortet giver dig ret til ubegrænset rejse.

  • Indtaste din bopælsadresse og en anden slutdestination og se, om rejsen foretages i dit eget takstområde/zonegruppe eller på tværs af takstområderne/zonegrupperne.

 

Du kan bestille et Ungdomskort på Ungdomskortets egen hjemmeside. Skulle du opleve problemer med at bestille et Ungdomskort, kan du ligeledes læse mere om, hvem du skal kontakte på Ungdomskortets egen hjemmeside.

 

Senest opdateret 07-11-2023