Speditører/transportører

Chauffører, der transporterer sikkerhedskontrolleret luftfragt skal uddannes efter bilag 13.15 i Det danske Nationale Uddannelsesprogram, som er en del af Det danske nationale Sikkerhedsprogram for Civil Luftfart (NASP).

Speditører/transportører, der transporterer sikkerhedskontrolleret luftfragt, skal uddannes efter pkt. 11.2.3.9 (bilag 13.10) eller 11.2.7 (bilag 13.15) jf. det danske Nationale Uddannelsesprogram, som er en del af Det danske Nationale Sikkerhedsprogram for Civil Luftfart (NASP).

Uddannelsen er et krav i speditør/transportør-erklæringen i tillæg 6-E i NASP, som udstedes af afsenderen af den sikkerhedskontrolleret luftfragt. Speditøren/transportøren skal kunne fremvise 6-E-erklæringen på forespørgsel ved modtagelse eller aflevering af sikkerhedskontrolleret luftfragt.  
 
Trafikstyrelsen udbyder ikke uddannelse efter bilag 13.10 eller 13.15, men flere sikkerhedsgodkendte fragtagenter, arbejdsmarkedsuddannelser og private konsulentfirmaer tilbyder uddannelsen. 
 
Trafikstyrelsen skal gøre opmærksom på, at uddannelse af chauffører efter bilag 13.10 og bilag 13.15 udløber efter fem år og evt. skal fornyes herefter.

Senest opdateret 16-08-2023