Trafikstyrelsen har den 20. januar 2021 modtaget ansøgning fra Snaptun Frys (videresendt fra Hedensted Kommune) om tilladelse til etablering af en bufferstation til opbevaring af dambrugsfisk.
Ansøgningen omhandler placering af 2 netbure ved ydermolen i Snaptun Havn, til midlertidig opbevaring af regnbueørreder fra virksomhedens landbaserede dambrug inden slagtning på fabrikken i Snaptun. Ansøgningen drejer sig alene om opbevaring og opbygning af et bufferlager, og der forekommer ingen fodring af fiskene
Trafikstyrelsen er jf. havnelovens § 2 (LBK nr. 457 af 23/05/2012, bekendtgørelse af lov om havne) myndighed for etablering af faste anlæg, uddybning og opfyldning i erhvervshavne. Trafikstyrelsen varetager endvidere statens højhedsret på søterritoriet jf. den kongelige resolution af 3. februar 2014 og § 1, nr. 3, i bekendtgørelse nr. 797 af 21. juni 2016 om ændring af bekendtgørelse om Kystdirektoratets opgaver og beføjelser og om klageadgang.
Trafikstyrelsen administrerer endelig Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) af projekter vedrørende erhvervshavne og Københavns Havn samt om administration af internationale naturbeskyttelsesområder og beskyttelse af visse arter for så vidt angår anlæg og udvidelse af havne (Bek. nr. 930 af 18/06/2020) og skal derfor vurdere, om etablering af opbevaringsnettene kan have indflydelse på internationale naturområder (Natura 2000-områder) eller beskyttede arter.
Nærmeste Natura 2000-område er område nr. 56 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave. Området er primært karakteriseret ved et meget stort hav- og fjordområde med forekomster af hav- og kystnaturtyper og tilknyttede arter og fugle. Af marine naturtyper er der især meget store arealer med bugter og vige, stenrev og sandbanker samt mudder- og sandflader blottet ved ebbe. Skarv, splitterne og havterne er de mest talrige ynglefugle, mens hjejle, edderfugl, hvinand og lille kobbersneppe er de mest udbredte trækfugle. Havområdet rummer bestande af marsvin, spættet sæl og gråsæl.
Trafikstyrelsen vurderer på det foreliggende grundlag ikke, at udpegningsgrundlaget vil blive påvirket.
Inden Trafikstyrelsen træffer afgørelse i sagen, skal styrelsen udbede sig bemærkninger til det ansøgte, herunder hvilke forhold der anbefales at skulle lægges vægt på ved styrelsens vurdering.
Eventuelle bemærkninger til projektet bedes indsendt senest den 1. april 2021 til med henvisning til journalnummer TS6040203-00182.
Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar samtykker til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.
Hvis bemærkninger ikke er modtaget ved fristens udløb, går styrelsen ud fra, at der ikke haves bemærkninger til ansøgningen, hvilket vil blive lagt til grund i den videre sagsbehandling.